home | contact | vacatures | links | erkend leerbedrijf | routebeschrijving | offerte aanvragen | abonnement | algemene voorwaarden

warmtepomp

Wij zijn specialist in aardwarmte systemen. Warmtepompen kunnen toegepast worden als lage temperatuur verwarming. Een laagtemperatuur verwarmingssysteem zou een combinatie kunnen zijn van vloer-, wand- en of plafondverwarming en een ventilator convectorsysteem. De bedoelde systemen zijn uitermate geschikt voor aansluiting op een laag temperatuursysteem.

In Nederland lopen we best achter met het gebruik van waterpompen, doordat de noodzaak voor het gebruik van warmtepompen in Nederland altijd wordt vergeleken met de relatief goedkope HR ketel, werkend op aardgas. Echter door de koppeling van de olieprijs aan de gasprijs is de verwachting dat de gasprijs de komende jaren flink zal gaan stijgen waardoor het installeren van een warmtepomp steeds aantrekkelijker wordt. Momenteel draait het allemaal om het terugdringen van de CO2 uitstoot in het kader van het Kyoto Protocol en de herziene EPC norm welke vastgelegd is in het nieuwe Bouwbesluit. Dat betekent voor bijvoorbeeld de woningbouw dat de huizen beter geïsoleerd moeten worden om aan het nieuwe bouwbesluit(EPC gaat van 1,0 naar 0,8 per 01-01-2006) te kunnen voldoen.(EPC=Energie Prestatie Coëfficient) Dit zouden bouwbedrijven kunnen doen door de wanden te verdikken, maar ook dat is een dure oplossing. Beter zou het zijn om warmtepompen te installeren, dus een infrastructuur creëren zonder gas. Dergelijke projecten groeien al wel in nieuw te bouwen woonwijken door gemeentelijk beleid. Een subsidie vanuit de overheid zou ideaal zijn, om dit proces te versnellen. Daarnaast wordt er in de meeste nieuwe huizen al een vloerverwarming als laagtemperatuur verwarming geïnstalleerd. Dit betekent voor een warmtepomp een ideale omstandigheid als het gaat om het behalen van de hoogste COP waarde. (nuttige warmte in combinatie met de opgenomen energie ook wel de Coëfficient Of Performance genoemd)

Klik hier voor de theorie over de warmtepomp op noltes.net
Klik hier voor de uitzending van tros radar over warmtepompen
Klik hier voor meer informatie over subsidie-regeling warmtepomp

 

 

 

 

Merken